Másnaposság

  másnaposság vagy macskajaj az alkoholfogyasztás kezdete óta velünk van. Sokszor említettük már hogy ez az emberi szervezetbe természetesen beépített fék, amely az emberi test számára túlzott alkoholfogyasztás után jelentkezik, és igencsak kellemetlenné tudja tenni a másnapot. Az emberi test az alkoholt méregként kezeli, amennyiben az egyén szervezete azt soknak ítéli meg, ugyanis a kevés alkoholt az emberi szervezet le tudja bontani, még ha lassan is, ekkor nem jelentkeznek a másnaposság vagy macskajaj tünetei.

  másnaposság vagy macskajaj megelőzhető, tegyél ellene! Nyílván ezt is ésszel, mértékletesen, felelősséggel kell kezelni csakúgy mint az alkoholfogyasztás esetenkénti mértékét, és az alkoholfogasztás sűrűségét. Ezen segítség nem arra való hogy, ezentúl minden egyes nap alkoholmámorban végezzük. Az alkoholfogyasztás emberi szervezetre való hosszútávú hatásairól már írtunk, ezt mindig észben kell tartani a mértékletesség szempontjából.

  Természetesen adódnak olyan fontos mérföldkövek, alkalmak az ember életében amikor felönt a garatra, mert meg akarja ünnepelni azt, és hát ilyenkor nagy az esély rá hogy több alkoholt fogyaszt valaki mint a saját határai, és ekkor bizony a másnapot megérzi. Ilyen alkalmak lehetnek, a teljesség igénye nélkül: érettségi megszerzése, diploma megszerzése, első fizetés, saját esküvő, barát vagy rokon esküvője, születésnap, névnap stb. A lényeg hogy a másnaposság vagy macskajaj megelőzhető, tegyél azért hogy a másnapodat azzal és úgy tölthesd ahogy az számodra a legkedvesebb. Ne pazarold tovább az életedet a másnaposság tüneteinek kiheverésére, felesleges időpazarlás!

  másnaposság vagy macskajaj mindenkinél jelentkezik, de ha feltesszük hogy mindenki ugyanazt, ugyanabban étkezi, és nem alkoholos italt fogyaszt az italozás megkezdése előtt, majd mindenki azonos ütemben és mennyiségben fogyasztja el ugyanazt. Fajta alkoholt, akkor természetesen az emberi szervezetek különbsége révén azt fogjuk tapasztalni hogy mindenkinek másmilyen és más fokú fájdalmai lesznek másnap. Természetesen ezek a fájdalmak mindenkinél különböző idő alatt fog elmúlni. Az alkohol az emberi szervezetre gyakorolt hatása kiszámíthatatlan a sok-sok egyéni változó miatt. Ami biztos hogy mindenki máshogy reagál, és bizony vannak akik nagyon megszenvedik a másnaposságot.

  A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

  reset