Nyári italozás

  másnaposság vagy macskajaj mindig velejárója az alkoholfogyasztásnak. Itt a nyár és vagy a strandon, vagy egy yacht-on vagy egy vitorláson töltjük a kánikulát. A lényeg, hogy jól esik a hideg sör vagy koktél napközben is, de melegben fokozottan kell vigyázni, mert lehet az árnyékban iszogatni, de amint kimegyünk a napra „megüt” az alkohol. Hamar, nagyon hamar bódult állapotba kerülhetünk. Ez a vízparton és a vízen is egyaránt igencsak nagyon-nagyon veszélyes.

   

  A vízparton töltött idő bódult állapotban igen veszélyes, leginkább balesetveszélyes vagy életveszélyes. Eszetlenül fejest ugrani a nem megfelelően mély vízbe, vagy felhevült testtel beugrani a vízbe? Ismerősek ezek a szituációk? Persze, minden nyáron felhívják az emeberek figyelmét ezen veszélyekre, de sajnos még így is előfordulnak balesetek. A lényeg hogy ésszel fogyasszunk alkoholt a strandon, és csak keveset, és teljes felelősséggel. A másnaposság vagy macskajaj így is fog jelentkezni másnap, de kár lenne kórházba kerülni baleset miatt.

   

  Amikor yacht-on, vagy vitorláson töltjük a kánikulát, akkor is megfordul a fejünkben hogy milyen jó lenne egy-egy korty hideg sör, vagy sider, vagy koktél. Nem szabad, és nem is illik. Nem szabad, mert a hajóról való beesésnek nagy a valószínűsége miután a fejünkbe száll az alkohol. És ha felhevült testtel történik ez, alkoholos befolyásoltság alatt, hát nem biztos hogy jó vége lesz a balesetnek. A szabályok szerint annak aki nem tud úszni, a hajóút során a kikötéstől kikötésig viselnie kell a mentőmellényt. Ez segíteni fog ha vízbe esik az illető. És végül nem illik. Miért? Mert a kapitány egyáltalán nem ihat alkoholt, hasonlóan az autóvezetésnél a vezetőre vonatkozó szabályokhoz. És nem biztos hogy jól esne neki ha végig kéne néznie hogy a társasága jól érzi magát és mulatozik, és Ő nem ihat. Hasonló mint amikor esküvőbe megyünk.....valakinek tilos innia, aki vezet, annak. Miért nem illik még? Nem szép dolog a kapitányra indokolatlanul plusz felelősséget tenni azzal hogy felelőtlenül italozgatunk a fedélzeten, és növeljük a vízbeesés rizikóját. Ez esetben bódult állapotban lévő személyt nehezebb kimenteni minta aki nem az. Az meg nagyon szép dolog ha túlzásba visszük és végig hányjuk a fedélzetet, a kabint, a mellékhelységet, vagy a hajó oldalát. Ez a többi utas számára is kellemetlen élménnyé válhat nagyon könnyedén. Senki sem szeret hányást takartani... Meg hát a másnaposság vagy macskajaj tünetei másnap elviselhetetlenek.

  A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

  reset