Hogyan működik?

  A Reset egy erős, kétkomponensű rendszer amely egyedi recept alapján készül magas Glutation, Cisztein és Kolin tartalommal.

   

  Az elfogyasztott alkohol acetaldehidet termel az emberi szervezetben, amely egy káros és mérgező anyag. A túl sok acetaldehid károsíthatja az agysejteket, fejfájást okozhat, közvetlenül hat a gyomorra és a belekre. Szervezetünk képes kezelni kis mennyiségű acetaldehidet, és lebontja azt hogy ecetsavat hozzon létre, amely energiát szolgáltató üzemanyagként hasznosít.

  Probléma akkor merül fel amikor a szervezetünk túl sok acetaldehidet termel, mert a máj csak lassan bontja le azt, amihez egy antioxidáns-enzimet termel, a glutationt. Mivel csak nagyon kis mennyiséget tud termelni, emiatt valószínű hogy ébredéskor sok acetaldehid marad a szervezetben. Ez a fő oka annak, hogy másnap reggel rosszul érezheti magát az ember.

  Kutatásaink során abból az ősi meséből indultunk ki, hogy ha alkoholfogyasztás után nyers tojást eszünk, akkor frissen fogunk ébredni. Felfedeztük hogy a nyers tojás hatóanyaga valóban segíti ezt a hatást. Bonyolult feladat hogy ebből elegendő mennyiséget biztosítsunk a szervezetünknek ezen hatás eléréséhez, de kutatásaink elvezettek minket egy egyedülálló és erős kétkomponensű recepthez.

  2020. évben tette közzé az Oxford Press azt a kutatást amit egy Finn egyetem végzett, pontosan azzal az aminosavval amit a Reset is használ. Ugyanarra az eredményre jutottak mint a Reset...

  A Reset termékek vitaminokat és aminosavakat tartalmaznak.

  A Reset termékeit Hollandiában fejlesztik, és ott is gyártják.

  Szakmai vélemény: Dirk Zoutewelle - táplálkozási szakértő
  A Reset fő összetevői:
  Glutation:
  A szervezet előbb az alkoholt Acetaldehid-é alakítja, mielőtt ecetsavvá alakul (amelyet a test általában üzemanyagként használ). Az Acetaldehid mérgező, ezért a lehető leggyorsabban el kell távolítani a testből. Ehhez a szervezet Glutationt használ, amely egy a szervezet által előállított peptid. Ez a peptid csak kis mennyiségben áll rendelkezésre tartalékként, amikor nincs rá szükség. Alkoholfogyasztás esetén ez a tartalék gyorsan elfogy.
  Az Acetaldehid gyors feldolgozásához a Glutation bevitellel rendelkezésére állítható.
  Glutation wikipédia link: klikk!
  Acetaldehid wikipédia link: klikk!

  Cisztein:
  A Glutation-t a szervezet újrahasznosíthatja, de nem túl gyorsan. Annak érdekében, hogy a test gyorsabban megszabaduljon az Acetaldehid-től, a testnek többet kell termelnie a szükséges Glutation-ból. Ezért három aminosavra van szükség, és a Cisztein az egyik ezek közül. Ez az aminosav egy tápanyag, amely a szervezetben nem elérhető, és csak fogyasztás útján lehetséges bevinni. Például a csirketojások tartalmazzák ezt a tápanyagot, de nem akkora mennyiségben amely a felgyorsításhoz szükséges.
  Cisztein bevitellel a szervet ösztönezhető a sokkal több Glutation előállításában. Cisztein bevitellel az Acetaldehid-et a máj akár ötször gyorsabban képes feldolgozni.
  Cisztein wikipédia link: klikk!

  Aszparagin:
  Az Aszparagin egy aminosav, amelyre a májnak szüksége van az alkohol és az alkohol más bomlástermékeinek feldolgozására. Serkenti a Krebs-ciklust, más néven citromsav-ciklust.
  Aszparagin wikipédia link: klikk!

  Kolin:
  A Kolin hozzájárul a normál májműködés fenntartásához.
  Kolin Wikipédia link: klikk!

  C-vitamin:
  A C-vitamint a szervezet arra használja hogy a Cisztein aminosavat kis mértékben módosítsa annak érdekében, hogy megfelelő formában felhasználhassa. A test gyakran használja antioxidánsként a többi gyökök eltávolításához.
  C-vitamin wikipédia link: klikk!

  B1-vitamin:
  A Tiamin fontos vitamin, amely szintén segít a szervezetnek az alkohol és bomlástermékeinek lebontásában. Fontos a máj más tisztítási folyamataiban is.
  B1-vitamin wikipédia link: klikk!

  B6- és B10-vitamin:
  Mindkét vitamin a máj tisztító hatása szempontjából is fontos. Az alkoholfogyasztás ezen vitaminok kevesebb felszívódását okozza, ami gyorsan hiányt okozhat a szervezetben.
  B6-vitamin wikipédia link: klikk!