Vitaminok és aminosavak

Mik a fő alkotóelemei a Reset termékeknek?
Glutation:
A szervezet előbb az alkoholt Acetaldehid-é alakítja, mielőtt ecetsavvá alakul (amelyet a test általában üzemanyagként használ). Az Acetaldehid mérgező, ezért a lehető leggyorsabban el kell távolítani a testből. Ehhez a szervezet Glutationt használ, amely egy a szervezet által előállított peptid. Ez a peptid csak kis mennyiségben áll rendelkezésre tartalékként, amikor nincs rá szükség. Alkoholfogyasztás esetén ez a tartalék gyorsan elfogy.
Az Acetaldehid gyors feldolgozásához a Glutation bevitellel rendelkezésére állítható.
Glutation wikipédia link: klikk!
Acetaldehid wikipédia link: klikk!

Cisztein:
A Glutation-t a szervezet újrahasznosíthatja, de nem túl gyorsan. Annak érdekében, hogy a test gyorsabban megszabaduljon az Acetaldehid-től, a testnek többet kell termelnie a szükséges Glutation-ból. Ezért három aminosavra van szükség, és a Cisztein az egyik ezek közül. Ez az aminosav egy tápanyag, amely a szervezetben nem elérhető, és csak fogyasztás útján lehetséges bevinni. Például a csirketojások tartalmazzák ezt a tápanyagot, de nem akkora mennyiségben amely a felgyorsításhoz szükséges.
Cisztein bevitellel a szervet ösztönezhető a sokkal több Glutation előállításában. Cisztein bevitellel az Acetaldehid-et a máj akár ötször gyorsabban képes feldolgozni.
Cisztein wikipédia link: klikk!

Aszparagin:
Az Aszparagin egy aminosav, amelyre a májnak szüksége van az alkohol és az alkohol más bomlástermékeinek feldolgozására. Serkenti a Krebs-ciklust, más néven citromsav-ciklust.
Aszparagin wikipédia link: klikk!

Kolin:
A Kolin hozzájárul a normál májműködés fenntartásához.
Kolin Wikipédia link: klikk!

C-vitamin:
A C-vitamint a szervezet arra használja hogy a Cisztein aminosavat kis mértékben módosítsa annak érdekében, hogy megfelelő formában felhasználhassa. A test gyakran használja antioxidánsként a többi gyökök eltávolításához.
C-vitamin wikipédia link: klikk!

B1-vitamin:
A Tiamin fontos vitamin, amely szintén segít a szervezetnek az alkohol és bomlástermékeinek lebontásában. Fontos a máj más tisztítási folyamataiban is.
B1-vitamin wikipédia link: klikk!

B6- és B10-vitamin:
Mindkét vitamin a máj tisztító hatása szempontjából is fontos. Az alkoholfogyasztás ezen vitaminok kevesebb felszívódását okozza, ami gyorsan hiányt okozhat a szervezetben.
B6-vitamin wikipédia link: klikk!