Alkalmak megünneplése

másnaposság

Vitorlázol, és szeled a habokat a magyar tengeren, vagy valamely másik tavunkon? Egytestűvel ,vagy a leggyorsabbak közé tartozol és egy katamarán kormányosa vagy? Egy idő után vágyat fogsz érezni hogy csapatot (mannschaft-ot) alakíts vagy csatlakozni próbálj egy vitorlás csapathoz. Amint ez megtörténik, máris belecsöppensz, és elkezdődnek az edzések. Együtt a hajóval, és egyénileg az erőnléti edzések hogy fitt legyél, elég erős, és hogy kontrolláld a testsúlyod. Amikor persze a csatpattal elértek egy kitűzött célt, akkor meg fogjátok azt ünnepelni azt, mert ez a méltó lezárása annak a nagyon sok erőfeszítésnek, időnek és kitartásnak. És ugye az ünneplés nem lehet teljes egy kis alkoholfogyasztás nélkül. Mint tudjuk mindenki máshogy reagál a bevitt alkohol mennyiségre, és van akinek több, van akinek már kevesebb elegendő a bódult állapot eléréséhez, és így a másnaposság vagy macskajaj gyötrelmeihez. És persze elképzelhető hogy egy stresszes verseny után ahogy felszabadultok és kiengeditek a „gőzt”, lehetséges hogy egy kicsit több alkohol fog lecsúszni, mert az élménybeszámolók bizony elhúzódhatnak, és egy jó társaságban, beszélgetés közben ez nem elképzelhetetlen. A másnaposság vagy macskajaj bizony jelentkezni fog, mert az emberi szervezet nem tudja elég gyorsan lebontani az Acetaldehid-et (alkoholmaradványt), és ez okozza a kellemetlen érzést a fejfájást, émelygést stb.

Tehetsz a másnaposság vagy macskajaj tünetei ellen, megelőzéssel. Az alkoholfogyasztás befejeztével, de még lefekvés előtt. És készülj is fel előre, légy előrelátó, és ami még fontosabb oszd meg a titkot barátaiddal, versenytársaiddal, csapattajaiddal, családtagjaiddal, munkatársaiddal. Nekik is jár a kompromisszum nélküli szórakozás, hát segíts nekik.

másnaposság vagy macskajaj mióta alkoholt fogyaszt az ember, velejárója az alkalmaknak. De ennek vége, nem kell tovább kompromisszumot kötnöd a kellemes szórakozás és a másnapi szenvedés által. Tölts a másnapod, úgy és azzal akivel szeretnéd, kompromisszumok nélkül.

Persze nem csak a vitorlás versenyek adhatnak alkalmat az ünneplésre hanem bármely más jeles kitüntetett alkalom is amelyet meg fogsz ünnepelni életed során, legyen az bármilyen fontos is számodra. A lényeg hogy az ünneplés előtt szerezd be és majd ne is felejtsd el használni. A másnaposság vagy macskajaj csak pazarolja a drága idődet, felesleges, és soha többé nem is szükséges!

 

A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

reset