A kulturált alkoholfogyasztás

másnaposság macskajaj

másnaposság vagy macskajaj igencsak kellemetlen tud lenni, leginkább akkor ha a másnapodat kötött program keretein belül tervezted eltölteni. Például fájdalmas lehet az ébredés és a következő 6-10h, ha a gyerek ballagására kell menned, vagy netán dolgozni, esetleg a barátaiddal sportolni vagy kirándulni. Jobban teszed ha felkészülsz az ilyen esetekre és előre gondolkodva megteszed a kellő lépéseket, már akkor amikor betervezed az alkoholfogyasztást. A „másnap” megtett javító intézkedések a másnaposság vagy macskajaj ellen, semmit sem érnek, de annyira, hogy nagyon nem.

Ugye van az az eset amikor megcsúszik a baráti összejövetel és kicsit több korsó gurul le a torkunkon mint terveztük. Előfordulhat a rég nem látott barátok társaságában, egy söröző teraszán foci meccs nézése közben, vagy akár a kerti sütögetés alkalmával. A másnaposság vagy macskajaj ellen az alkoholfogyasztás befejeztével, még lefekvés előtt teheted a legtöbbet. Ugyanis az ilyenkor a szervezetbe bevitt vitaminok és aminosavak együttes hatása révén reggelre sokkal, de sokkal jobb formában ébredhetünk, másnaposság nélkül. És ez a cél, hogy a másnapot azzal töltsük akivel vagy amivel igazán szeretnénk, elkerülve a gyötrelmeket.

másnaposság vagy macskajaj elkerülésére való törekvés egyesek szerint a gyengeség jele, azaz „aki nem bírja a másnaposságot az ne igyon”. Eláruljuk hogy mi ezzel egyáltalán nem értünk egyet, és azt gondoljuk hogy mindenkinek joga van a kompromisszumok nélküli szórakozásra. Persze sokan vannak akiknek erre nincs igénye, ők azok akik inkább szenvednek, mert az „férfias”. A másnaposságtól látszólag nem szenvedni az „férfias”. Az persze, csak belül mindenkinek fáj a feje, esetleg émelyeg, hányingere van, mert az alkohol nagy mennyiségben méregként van jelen a szervezetben, és mindenkinél ugyanazt a hatást fejt ki, kinél erősebben, kinél gyengébben. Lehet játszani az „erősembert”, de minek szenvedsz ha lehet máshogy is... Mindegy, mindenki úgy alakítja az életét ahogy az neki szerinte a legmegfelelőbb.

Persze vannak azok is akik azt hangoztatják hogy „a másnaposság ellen tenni az főbenjáró bűn”, mert hogy az alkoholizmus népbetegség Magyarországon, és nem kellene súlyosbítani. Na most akkor elmondjuk hogy ezzel kapcsolatban három nagyon fontos dolog van. Az első hogy aki alkoholista annak egyáltalán nincs igénye a másnaposság elleni szerekre, mert az ő célja a folyamatos bódult állapot fenntartása. A másik, hogy aki alkoholista az inkább még alkoholos italt vesz, nem pedig másnaposság vagy macskajaj elleni szert. A harmadik hogy ezek a szerek prémium termékek, legalábbis az amelyik tényleg működik – mi egyről tudunk a világon, Hollandiában gyártják, és kapható Magyarországon – és olyan árszinten is vannak, tehát nem elérhető az alkoholisták részére. Ez úton is köszönjük az értékes hozzászólást.

A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

reset