Borospince

másnaposság

Most hogy vége a fesztivál szezonnak, ami ugyan hivatalosan volt 2021. évben is, de ez koránt sem volt felhőtlen és legkevésbé sem teljesértékű a pandémia miatt. Sok fesztivál megrendezése egyszerűen elmaradt mert a fellépők leszervezését csak késő tavasszal lehetett elkezdeni a bizonytalanság miatt. Biztosak vagyunk abban is hogy a felelősségteljes állampolgárok nem vagy csak részben, vagy csak nagyon óvatosan, körültekintően neveztek volna be egy-egy nagyobb fesztiválra, hiszen a veszély még nem múlt el, és egy több száz vagy több ezer főből álló tömegben ez veszély csak fokozódik. Ezt a nagyobb fesztiválok szervezői is bizonyára megsejtették ezért sem rendezték meg a nagynak mondható rendezvényeiket, mert hát ugye a bevétel nem haladta volna meg a kiadásokat, és itt nem az emberek biztonsága vagy jóléte a cél, hanem természetesen vagy sajnálatosan csak a profit. Ez okból kifolyólag a 2021. évben inkább a kisebb befogadóképességű fesztiválok tudtak jól és teltházzal működni. Tehát ebben az évben kimaradtak a másnaposság vagy macskajaj kínjait megélős másnapok, amikor inkább a sátorban, vagy a vízparton fekve csak vártad hogy végre jobban tudd érezni magadat. Pedig, lehetett volna úgy is megélni a másnapokat hogy azt és azzal csinálsz önfeledten a másnaposság vagy macskajaj tünetei nélkül amit csak szeretnél.

Most hogy vége ennek a 2021. évi csorba fesztivál szezonnak, az időjárás szempontjából, lassan át kell állnunk az őszre. Ősszel a fesztiválozás helyett az egyik legnépszerűbb iszogatós program a borospince látogatása. Ez a tevékenység ugye arról szól hogy a családdal, vagy barátokkal, vagy munkatársakkal kulturáltan egy asztal köré gyűlve beszélgetünk, és sorra kóstoljuk a jobbnál-jobb borokat. Természetesen ilyen körülmények között gyorsan telik az idő, és megesik hogy kicsit többet öntünk a garatra mint. Ez a mennyiségű alkohol a másnapot tönkre teheti ha nem lépünk időben. A másnaposság vagy macskajaj tünetei jelentkezni fognak amelyek megkeseríthetik a másnapunkat. A lényeg hogy tegyünk ellene és még lefekvés előtt alkalmazzuk a megoldást. Ne feledjük megosztani a borozgatásban résztvevőkkel sem, hiszen a másnapot értékes idővel szeretnétek együtt megélni, anélkül hogy a másnaposság vagy macskajaj fájdalmaival kellene küzdenetek.

Vannak olyan borászatok amelyek közvetlenül a birtokon kínálnak szállást, ez a legkényelmesebb megoldás, és nem utolsó sorban, garantált a szép kilátás a szőlő ültetvényre. Reggelente felébredve a másnaposság vagy macskajaj tünetei nélkül a teraszra kiülve élvezhetjük a csodaszép tájat.

A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

reset