„Borra sör meggyötör”, szokták mondani. Ez egy mondás amit sokszor hangoztatnak alkoholfogyasztás alkalmával. Mi lehet az alapja, és ez valóban így van?
Talán az lehet mögötte hogy milyen sorrendben isszuk az alkoholos italokat azok alkoholtartalma szerint. Tehát először a kisebb, majd a nagyobb alkoholtartalmú italokat érdemes fogyasztani. De valóban ez számit hogy valaki mennyire lesz másnapos?
A két ital alkoholtartalma között alig van különbség. Ezért inkább csak a bevitt mennyiség számít, nem a sorrendje. Ami igazán számít az az, hogy mennyi alkoholt fogyaszt valaki összesen egy italozás alkalmával. Persze a sebesség sem elhanyagolható, és az hogy valaki hidratál-e egy-egy pohár vízzel italozás közben.
Amennyiben különböző típusú és alkoholtartalmú italokat kombinálnak italozás közben, akkor gyakran észrevétlenül többet iszik az ember. A probléma tehát nem a sörrel vagy a borral van, hanem hogy mennyit, és milyen gyorsan hörpint fel valaki. A másnaposság tünetei mindenképpen jelentkezni fognak.
A másnaposságot meg lehet előzni a mai modern módszerekkel, és itt nem a szájhagyomány útján terjedő hiedelmekre és tippekre gondolunk. Egy Finn egyetemen végzett kísérlet eredményét nem akárki, hanem az Oxford Press adta közzé 2020. évben. Vizsgálták egyes aminosavak hatását a másnaposságra. Találtak olyat, ami működik a másnaposság tüneteinek szignifikáns csökkentésére. Ez pedig a cisztein.
A Holland Reset cég étrend-kiegészítő termékei magas cisztein tartalommal kerülnek forgalomba. Európa szerte kapható, és megbízhatóságuk révén folyamatosan terjeszkednek. Az emberek bíznak az általuk használt összetevőkben, azok kivételes hatékonysága miatt. Háromféle kivitelben kapható, így kiszolgálva az emberek különböző igényeit. Ami igazán különlegessé teszi a Reset termékeit, az pedig az, hogy egyedülálló módon kétkomponensűek.
Még kevés alkoholfogyasztás után is mindig szükséges méregteleníteni. Az alkohol fogyasztása hosszútávon egészségtelen, és rengeteg problémát okozhat. Azt ajánljuk hogy minden italozás alkalmával a mértékletesség legyen a fő szempont.