Légy proaktív!

Légy proaktív!

Manapság már kompromisszumok nélkül is lehet italozgatni, és nem kell attól félni hogy a másnapra betervezett programjaidon esetleg nem tudsz, vagy nem úgy tudsz részt venni. Ez több élethelyzetre is igaz.

Az egyik amikor másnap munkanap van, de előző este egy ad-hoc sörözésre voltál hivatalos rég nem látott barátaiddal.

Egy másik amikor családi programra vagy hivatalos másnap, és nem szeretnéd a családtagjaidat magadra haragítani.

Egy harmadik, amikor a barátaidat nem kellene cserben hagynod, leginkább valami jó előre lefoglalt vagy betervezett közös sport vagy egyéb esemény alkalmával.

Az ad-hoc bulik, borozások, sörözések, összejövetelek, ünneplések sikerülnek általában a legjobban, és ezt még tudja fűszerezni ha rég nem látott barátokkal vagyok rokonokkal sikerül kivitelezni.

A legjobb ha proaktív vagy, és előre felkészülsz hogy az ad-hoc események után másnap úgy ébredj fel mint egy normál reggelen. Időben szerezd be és tarts otthon a spájzban, olyan készítményt amelyben cisztein található, hogy a mérgező alkohol maradványt az acetaldehidet (amely miatt másnap rosszul érezheted magad) a szervezeted gyorsan le tudja bontani. A másnaposság elkerülhető, és a szokásos dehidratálás és fogyassz csak épp elegendőt tanácsokon túl használd a tudomány erejét.

Amennyiben nem sikerült megfogadnod a fenti jó tanácsot, akkor bizony másnap nehéz napod lesz. Ebben az esetben reggel mindenképpen kerüld a kávé fogyasztását, nem tesz jót a koffein. Inkább fogyassz gyümölcsöket, és teljes-kiőrlésű péksüteményeket, továbbá ha vagy olyan állapotban mozogj egy kicsit a szabadban.

Mindig fogyassz felelősséggel. Persze fontos hogy mindig mértékkel is fogyassz, és ezért van minden egyes alkoholos ital típusnak különböző pohara, hogy egy pohárnyi ital hozzávetőlegesen ugyanannyi alkoholtartalommal bírjon.