Mértéktartás

másnaposság macskajaj

másnaposság vagy macskajaj fájdalmai, tünetei mindenképpen jelentkeznek nagyobb alkoholfogyasztás után, másnap, egész délelőtt vagy rosszabb, súlyosabb esetben másnap egész nap. Megkeseríti a napot, tehát kompromisszumot kell mindig kötnöd, tehát vagy iszol és másnap szenvedsz, vagy nem iszol és nem lesz másnapossági fájdalmaid. Lehet kompromisszumok nélkül is, lehet máshogy, lehet stílusosan, és lehet úgy is hogy a másnapot inkább azzal töltöd aki vagy ami igazán fontos Számodra.

Mértékkel kell inni, mindig felelősségteljesen fogyasztani. Ez egy alap elvárás mindenki felé, de van az az eset amikor kicsit túlcsúszik a fogyasztott mennyiség, mert épp olyan érzelmi állapotba kerültünk. És amint a másnaposság vagy macskajaj tünetei jelentkeznek, persze mindig jön a fogadalom másnap hogy: „soha többé, soha, soha többé”. De persze ez a fogadalom nem tart sokáig, mert a barátok vagy alkalmak összehoznak minket, és kell a lazulás a léleknek. Kell a napi és más egyéb stressz levezetéséhez néha egy kis alkoholt fogyasztani.

másnaposság vagy macskajaj tünetei persze egy alapból beépített fék a szervezetünkben. Ezek a fájdalmak emlékeztetnek arra hogy az alkoholfogyasztásnak ára van, és hogy ez nagy mennyiségben és/vagy sűrűn nem tesz jót nekünk. A szervezetünk kis mennyiségű alkohol lebontására van beállítva. Az ember lassan bontja le az alkoholt amit szervezetünk méregként kezel.

Mindenki máshogy élvezi az alkohol fogyasztását és annak hatásait is, de senki sem élvezi a másnaposság vagy macskajaj tüneteit. Van aki gyorsan akarja elérni a bódultság érzését, ilyenkor valami töményre vágyik. Magyarországon az egyik legkedveltebb alkoholos ital a sör. Ebből többet lehet fogyasztani mint a töményből, így sokig is el lehet beszélgetni sörözés közben. A borozás ugyanez, sokáig el lehet beszélgetni borozás közben, és ez igaz a pezsgőzésre is. A koktélok már kicsit keményebb műfaj, mivel itt a tömény szeszeket keverik, amik így erősebben hathatnak a szervezetünkre. Persze a koktélozást is el lehet húzni, sokáig beszélgetni mellette, kicsiket kortyolgatva. A lényeg minden esetben a mértéktartás, miközben élvezzük az alkoholos ital ízét, hatását és a kiváló társaságot.

A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

reset