Sörkorcsolya

másnaposság macskajaj

másnaposság vagy macskajaj akkor is fog jelentkezni sörfogyasztás után, ha azt sörkorcsolyával fogyasztják. A sörkorcsolya általában egy falatnyi sós desszert. A sörkorcsolya neve arra utal hogy a sör könnyeben lecsúszik vele. A jó sörkorcsolyának a fogyasztandó sörhöz illőnek kellene lennie, ami segít a sör ízeit kiemelni, fokozza az ízélményt. Természetesen erre fel lehetne építeni egy egész iparágat, ami mindenféle sörhöz egyedi sörkorcsolyát gyártana. Ezek kikísérletezése nem kevés időt, és pénzt emésztene fel, ezért ezzel nem is igen foglalkozik senki. Általában sörkorcsolyaként sós perecet, pogácsát, esetleg mogyorót vagy chips-et, tortillát tudnak adni a sörözőkben, a jobbakban, de ez elenyésző százaléka hazánkban fellelhető sörözőknek, bároknak.

másnaposság vagy macskajaj mindenképpen kialakul a megfelelő mennyiségű sör fogyasztása után. A sörkorcsolya általában mint már említettük, sós, és ugye a sós ízre inni vágyik az ember. Ez azt is jelenti hogy a sörkorcsolyával több sört tudunk fogyasztani, persze ha annak mennyiségét nem visszük túlzásba. A sör ugye átmegy az emberi szervezeten és ürítjük elég sűrűn, de sörkorcsolyával eltelik az ember gyomra.

másnaposság vagy macskajaj Különleges sörkorcsolya az ecetes hal, vagy ecetes lében érlelt kolbász. Németországban általában a sós perec, a félbevágott rozs cipó (ez kis méretű, a zsemléhez hasonló) és a mindenféle ízesítésű kolbászkák. A rozs cipót lehet vajjal és/vagy mustárral megkenni, továbbá szokás szerint egy vékony szelet sajtot. Ez mind ízlés kérdése, de a kifinomult sörfogyasztók tudják hogy milyen sör típushoz milyen feltétű rozs cipó dukál a maximális ízorgia elérése érdekében. További különlegesség a véres hurka, ezt is rozs cipóval ajánlják. Ízesítés hagymakarikával, mustárral és sajttal szokásos. A sajtot hazánkban a bor fogyasztása mellé tudjuk leginkább elképzelni, de a Német, Osztrák, Svájci vagy a Cseh emberek sörhöz is szívesen fogyasztják. Különleges sajt a sörsajt ami sajt és sör összefőzésével készül. Ezt kenyérre kenve, esetleg grillezve is lehet fogyasztani.

másnaposság vagy macskajaj akkor is fog jelentkezni ha a nagy sörözés közepette komplexebb sörkorcsolyát fogyasztunk. Ilyenek a szendvicsek hallal, vagy a szimpla padlizsánkrémes vagy pástétommal kent kenyérfalatok. Persze a sörkorcsolyák félesége végtelen számú. Mindenki ízlése szerint készítheti, fogyaszthatja annak megfelelően hogy az ízfokozás vagy csak a csúszás elősegítése a cél.

A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

reset