Szurkolás, kánikula, Reset

másnaposság

Szurkolás közben sokszor fogyasztunk sört vagy más alkoholos italt. Bizony a szurkolás hevében és a jó társaságban olykor megeshet hogy kicsit többet iszik az ember a kelleténél. Azonban az is előfordulhat hogy ha nem is szurkolás közben de a sportesemény végén az eredmény függvényében fogyasztunk alkoholt. Ki örömében, ki bánatában.

Az alapszabály hogy mindig fogyasszunk mértékkel és felelősséggel. Különösen figyeljünk a bevitt alkohol mennyiségére kánikulában, mert akkor ilyenkor ez kimondottan veszélyes az emberi szervezetre. Mindenkinél változó, de egy bizonyos elfogyasztott mennyiségű alkoholos ital után bizony még intenzívebben fogjuk érezni a meleget! Ez azért lehetséges, mert az alkoholnak értágító hatása van, azaz a testhő könnyen eljut a bőr felszínére, ezért érezhetjük kézrátétellel hogy felhevült a testünk. A túlhevülés vagy hőguta rizikója megnő mert ilyenkor a szervezetünk nem tudja megfelelően szabályozni a testhőmérsékletet.

Az alkoholfogyasztás könnyedén kiszáradáshoz vezethet ha nem pótoljuk a megfelelő folyadék mennyiséget, és persze nem alkoholos ital hanem leginkább víz formájában. Az alapszabály itt is az hogy egy-egy elfogyasztott pohár alkoholos ital után igyunk meg egy pohár vizet. Azonban kánikulában a kiizzadt folyadékot és sót is pótolnunk kell a baj elkerülése végett, tehát ennél sokkal több vizet szükséges fogyasztani.

Alkoholfogyasztás után mindig jön a büntetés másnaposság formájában. Bizony másnap rosszul érezhetjük magunkat, és ez az állapot ébredés után eltarthat 6-12 órán át is. A másnaposságot a szervezetben felgyülemlett le nem bontott Acetaldehid okozza, ami egy mérgező alkohol maradvány. A másnaposság nem kerülhető el pusztán víz fogyasztásával az alkoholos italok fogyasztása közben, de hogy mely vitaminok és aminosavak segítenek azt megelőzni, azt a Reset nagyon jól tudja, és termékeiben alkalmazza is. Gondolkodj mindig előre, és szerezd be még időben, alkoholfogyasztás előtt a Reset termékeit.