Acetaldehid

másnaposság

Az acetaldehidtól érezheted rosszul magad másnap, ez okozza a másnaposság kínzó tüneteit. Az acetaldehid egy mérgező alkohol maradvány, amely a szervezetben visszamarad alkoholfogyasztás után.

A vegyiparban az acetaldehid egy gyúlékony, jellegzetes szagú szerves vegyületként ismert. Az acetaldehid laboratóriumi körülmények között többféle eljárással is előállítható, az egyik ilyen metódus az etilalkohol oxidációja. A vegyiparban az acetaldehid egy köztitermék tehát nem végtermék, amely például az ecetsav gyártásakor keletkezik. Tulajdonsága hogy szobahőmérsékleten gáz halmazállapotú, instabil vegyület.

A természetben is előfordul, mégpedig az érett gyümölcsökben, azok anyagcseréje során keletkezik. Pontosabban amikor a gyümölcs elkezd rohadni.

Az emberi szervezetben az elfogyasztott alkohol acetaldehidet termel. A túl sok acetaldehid károsíthatja az agysejteket, fejfájást okozhat, közvetlenül hat a gyomorra és a belekre. Szervezetünk képes kezelni kis mennyiségű acetaldehidet, és lebontja azt hogy ecetsavat hozzon létre, amely energiát szolgáltató üzemanyagként hasznosít. A kis mennyiség azt jelenti hogy egy pohár alkoholos italt hozzávetőlegesen 1 óra alatt bontja le, de ez persze szervezet függő.

Alkoholfogyasztáskor bizony az óránkénti egy pohár nem biztos hogy meghozza a várt bódult állapotot, így aki erre törekszik az több alkoholos italt fog fogyasztani. Ebben az esetben a szervezetünk túl sok acetaldehidet termel, mert a máj csak lassan bontja le azt, amihez egy antioxidáns-enzimet termel. Mivel csak nagyon kis mennyiséget tud termelni, emiatt valószínű hogy ébredéskor sok acetaldehid marad a szervezetben. Ez a fő oka annak, hogy másnap reggel rosszul érezheti magát az ember.

A megfelelő antioxidáns-enzim termeléshez szükséges hogy legyen elegendő cisztein a szervezetben, de ez csak nagyon kis mennyiségben áll rendelkezésre. A Reset kutatásai oda vezettek hogy megtalálták hogy a nyers tojásban is van cisztein, de ugyancsak kis mennyiségben. Tehát az alkohol lebontásához a megfelelő mennyiségű ciszteint kell a szervezetbe bevinni, ami egy igen bonyolult feladat. 

A Reset termékei tartalmaznak ciszteint! Válaszd a számodra legmegfelelőbb megoldást ízetlen kapszula, hatékony italpor vagy erős és elegáns ital formában.