Előrelátás

másnaposság

Ünneplés, váratlan fordulat az életben? Minden egyes jeles alkalommal koccintással szokás ünnepelni, valamely alkohollal. Leginkább pezsgővel, de röviditallal vagy esetlegesen borral is szokás, vagy lehet. A lényeg hogy minden egyes ünneplés esetén előfordulhat hogy miután a nyomás lekerül az ember nehéz feladatokon edződött válláról, elengedi magát és esetleg kicsit többet önt a garatra, és kicsit túlcsúszik az alkoholfogyasztás. Minden egyes alkoholfogyasztás mint már mindenki aki akár csak egyszer is fogyasztott kicsit több alkoholt, hogy a másnaposság vagy macskajaj jelentkezni fog, és legalább egy vagy fél napig bizony a szenvedés garantált, mindaddig amíg a regenerálódás végbe nem megy a szervezetben.

másnaposság vagy macskajaj persze akármilyen alkalommal fogyasztott alkohol után jelentkezni fog, persze annak mennyiségétől és erősségétől függően. Tegyél ellene, és gondolkodj előre! A másnaposság vagy macskajaj által okozott szenvedésekkel eltöltött időt, más sokkal hasznosabb tennivalókkal is el lehet tölteni. Arról nem is szólva hogy ezt a teljesen feleslegesen kárba ment időt tölthetné szeretteivel, vagy akárkivel aki fontos az ember számára.

A legtöbb esetben sajnos még ha az embernek megvan a megfelelő „fegyvere” a másnaposság vagy macskajaj ellen, van hogy nem alkalmazza azt. Előfordulhat a lefekvés előtt alklamazandóaknál hogy elfelejtik azt használni, és ilyenkor bizony reggel már késő azt alkalmazni, mert a másnaposság vagy macskajaj nem fog hamar elmúlni. Ezért van az hogy több trükk is rendelkezésre áll ezen hibát elkerülendő. Az első hogy a mobiltelefonunkba ami jó esetben mindig nálunk van, egy emlékeztetőt állítsunk be a feltételezett hazaérkezés időpontjára, és további néhány alkalomra 30 percenként. Ez segíthet, de van ennél jobb is. A legjobb megoldás ha az alkalmazandó szert olyan helyre tesszük a lakásban ahol biztosan megfordulunk és meg fogjuk látni. Ez lehet a konyhapult, ha például vizet szeretnénk inni lefekvés előtt, ami egyébként nagyon is ajánlott. Ez lehet a fürdőszoba is, de a legjobb az ágy melletti éjjeliszekrény, amelyre kihelyezve egy pohár víz társaságában, biztosan alkalmazásra fog kerülni. Amennyiben nem a saját otthonunkban fogjuk fejünket álomra hajtani, akkor mindenképpen vigyük magunkkal, és persze kínáljuk meg vele barátainkat és ismerőseinket. Nagyon hálásak lesznek érte.

A másnaposság vagy macskajaj tünetei nagymértékben csökkenthetőek.

reset