A másnaposságot alkoholfogyasztás után az alkohol lebontása közben keletkező acetaldehid (mérgező alkoholmaradvány) okozza. Ez egy tudományos tény. A másnaposság tünetei nagyon kellemetlenek tudnak lenni, úgy mint a fejfájás vagy a hányinger. Ezek a tünetek egészen addig fennállhatnak amíg az alkoholt teljesen le nem bontotta a szervezeted. Mindenki szeretné elkerülni ezt az állapotot, de bizony egy jó társaságban könnyedén többet ihatunk a kelleténél.
Alkoholfogyasztás kezdete
Az emberi szervezet egyszerre csak nagyon kis mennyiségű alkohol lebontására képes. Annyira mint ami egy túlérett gyümölcsben keletkezik. Amint elkezd valaki alkoholt fogyasztani, attól a pillanattól kezdve a szervezet elkezd keményen dolgozni annak feldolgozásán. Mivel csak nagyon lassan megy végbe ez a folyamat, és egy italozás során sokkal több mennyiségű alkoholt viszünk be a szervezetünkbe, így az alkohol feltorlódik.
A máj és a gyomor szerepe
Legelőször ez a két szervünk kezdi meg a bevitt alkohol lebontását, mely folyamat végére keletkezik az acetaldehid, ami minden fájdalom okozója. Az acetaldehidet a máj tovább bontja ecetsavvá, és ez a leglassabb folyamat, itt torlódik fel ez a mérgező anyag.
Alkohol lebontás gyorsítása
A szervezetünk által lebontáshoz használt aminosavak bizony csak korlátozottan vannak jelen, pont azért mert csak kis mennyiség lebontására vagyunk képesek egyszerre. Azonban ha az alkoholfogyasztáshoz képest megfelelő időben és mennyiségben pótoljuk ezt az aminosavat, akkor az támogatni fogja a lebontás folyamatát annak gyorsításával.
Használj cisztein tartalmú étrend-kiegészítőt alkoholfogyasztás után, de még lefekvés előtt. Tippünk hogy a leghatékonyabbak azok az étrend-kiegészítők amelyek kétkomponensűek.