Az ORS egy jó segítség!

másnaposság

Mindig fogyassz felelősséggel! Azonban egy jól sikerült este alkalmával bizony megeshet hogy kicsit többet ittál a kelleténél.

A másnaposság csökkentésének érdekében alkoholfogyasztáskor az egyik legfontosabb a dehidratáltság elkerülése. Ennek érdekében szokták javasolni hogy minden pohár alkoholos ital után, fogyasszunk egy pohár vizet. A jó társaság és a buli hevében ha ez elmarad, késő-bánat, de ez esetben lefekvés előtt mindenképpen igyunk két pohár vizet.

Az alkoholfogyasztás utáni dehidratáltság elkerülésére manapság szokásos használni az ORS-t (Oral Dehydration Solution). Ez egy kiegyensúlyozott folyadék, amely elektrolitokat és szénhidrátokat tartalmaz. Segít a kiszáradás kezelésében az elvesztett folyadék pótlásával és a szervezet elektrolit-egyensúlyának fenntartásával.

Az ORS (Oral Dehydration Solution) egy recept az ORT (Oral Dehydration Therapy) része.

A recept -amelyet a WHO is alkalmaz- tartalmaz nátrium-kloridot (sót), nátrium-citrátot (citromsav nátriummal alkotott sója), kálium-kloridot és glükózt (szőlőcukor).

A glükóz növeli a nátrium és ezáltal a víz felvételét a belekben. A kálium-klorid és a nátrium-citrát segít megelőzni a kálium hiányt és az acidózis (vér savasodása) kialakulását, amelyek a hasmenés gyakori tünetei.

A másnaposság tüneteinek csökkentéséhez az ORS magában egyáltalán nem elegendő, sőt az sem mindegy hogy az ORS-t milyen formában visszük be. Például az ORS alapú orrspray-k egyáltalán nem hatékonyak. Az ORS oldatban a leghatékonyabb a szervezeted számára.

A Reset termékei közül van amelyik tartalmaz ORS-t, így az az aminosavak jótékony hatása mellett növelt hatékonysággal támogat az acetaldehid lebontásában. Gondolkodj előre, és szerezd be előre.